Jag är mitt inne i en månad utan vitt socker och det går faktiskt långt över förväntan! Men, min kärlek till bakningen försvinner inte för det...och ibland får man unna sig något till eftermiddagskaffet. Eftersom choklad aldrig slår fel svängde jag ihop dessa chokladkolapraliner, hur enkla som helst och görgoda!
Ger cirka 12-15 praliner
Ingredienser:
Ingredienser:
18 mjuka torkade (gärna urkärnade) dadlar
2,5 msk vatten (eller kaffe, smaksak)
2 msk kakao
1 dl havregryn
Knivsudd vaniljpulver
Kakao
Gör såhär:
Kärna ur dadlarna om nödvändigt.
Kör dadlarna och vätskan till en smet i matberedare, använd knivarna.
Häll i kakao, havregryn och vaniljpulver.
Kör matberedaren tills du har en jämn fin smet som inte är för blöt (lägg då till lite havregryn).
Forma bollar av smeten och rulla i kakao.
Låt vila i frysen cirka 15-30 minuter (de förvaras också bäst i frysen).
Njut till en kopp kaffe eller te!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar