Sega nattmaränger


Första inlägget i min lilla blogg blir nattens bakexperiment. När jag inte kan sova blir jag ofta baksugen och idag ville jag testa lite olika smaksättningar på maränger. Det blev lakritspulver (en klar favorit!), smält choklad (god klassiker) och smulad frystorkade jordgubbar (inte lika mycket av en hit tyvärr). Maränger är inte bara gott och enkelt att variera utan ett ypperligt tillfälle att öva spritsteknik. Så experimentera på, så länge smaksättningen inte innehåller för mycket vätska funkar det mesta!

Hur många maränger du får ut av smeten beror självklart på vilken storlek du bestämmer dig för att spritsa, själv fick jag två plåtar denna gång.

130 grader 35-40 min i mitten av ugnen.

Ingredienser:

4 äggvitor
3 dl socker
1 msk pressad citron

Lakritspulver
Blockchoklad 70%
Frystorkade jordgubbar
Pastafärg

Gör såhär:

Blanda ingredienserna i en rostfri skål och placera över vattenbad. Värm till 60-65 grader (tills sockerkristallerna smält). Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen i maskin eller med elvisp till dess att den svalnat och formar hållbara toppar, cirka 10 min.  För att kontrollera att smeten är klar kan du köra "marängtestet", klassiskt hålls här bunken över huvudet för att se till att smeten inte rinner ut. Huruvida du håller bunken över huvudet eller bänken beror på din äventyrslystnad (och eventuella risk att tvätta maräng ur håret).
Jag höftade när det kom till mått av mina smaksättningar, blev ca en tesked lakritspulver, en matsked jordgubbar och 40 gram choklad. Rör om och smaka av tills du är nöjd. Beroende på vad du vill smaksätta dina maränger med delar du upp smeten i flera skålar, smaksätter/färgar och väljer tyll, sen är det bara att spritsa och skjuts in i ugnen! 


Happy baking!

1 kommentar:

  1. Låter jättegott - måste prova!
    Har faktisk aldrig provat att smaksätta maräng..

    SvaraRadera