Detta är helt klart den godaste chokladkolan jag har kokat! Jag kan avslöja att det redan kokats tre omgångar och utan tvekan kommer kokas åtminstone en till innan den här julen är över. En kola med sådär perfekt konsistens, inte för hård inte för mjuk, och som pricken över i stött kardemumma som förhöjer chokladsmaken. Testa! Du blir inte besviken!
Ingredienser:
50 g smör
175 g strösocker
175 g grädde
20 g kakao
8 g vaniljsocker
150 g ljus sirap
ca 1 tsk kardemummakärnor
Gör såhär:
Blanda smör, strösocker, grädde, kakao, vaniljsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
Sätt plattan på medelhög värme.
Koka ihop ingredienserna, rör nu och då tills kolan nått 120 grader.
Medan kolan når temperatur kan kardemummakärnorna mortlas.
Klä en form cirka 25x20 med bakplåtspapper.
När kolan nått 120 grader häller du ner den i formen. Strö över cirka hälften av kardemumman.
Låt kolan svalna några minuter och strö sedan över resten av kardemumman.
Låt kolan svalna helt i formen och kyl den sedan i kylskåp för att lättare kunna skära bitar.
Slå gärna in i bakplåtspapper eller liknande och förvara i kylen.
Ta ut kolan cirka 15 minuter innan servering för perfekt konsistens!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar