Lingon och halloncurd

Dags för curd igen! Varit sugen på att kombinera hallon och lingon i mer än bara mina smoothies, sen slog det mig...curd! Detta är en lite syrligare variant som gör sig lika gott på rostbröd som scones eller till ostbrickan, och kolla in den fantastiska färgen!


Receptet ger cirka 200 g curd
Ingredienser:
150 g frysta hallon
100 g frysta lingon
75 g socker
1 msk majsstärkelse
2 äggulor
50 g smör


Gör såhär:
Värm hallon och lingon på medelhög värme tills allt blir mjukt. Mosa bären genom en sil för att få bort skal och kärnor.
Häll tillbaka det silade bärmoset i kastrullen, tillsätt sockret och låt koka några minuter så att sockret löser sig.
Ta kastrullen från värmen, skeda över några matskedar av bärjuicen i en skål och blanda med majsstärkelsen.
Rör ner äggulor och smör i kastrullen, häll till sist ner bärjuicen som blandats med majsstärkelsen.
Ställ tillbaka på låg till medelstark värme och rör hela tiden tills du får en konsistens som du är nöjd med, detta tar cirka 10-15 minuter men rör hela tiden så att curden inte bränns. Tänk på att curden stelnar ytterligare något när den blir kall.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar