Lyxgrottor

En klassisk småkaka är ju hallongrottor, en liten, ofta bortglömd stackare...men det finns en anledning till att de är just en klassisk småkaka. När man väl bakar denna väldigt enkla kaka blir man liksom långt ifrån besviken, en krispig kaka som smälter i munnen och så mumsig sylt i mitten...mums! I min variant använder jag mig av min lingon och hallon curd från inlägget här under som fyllning, en riktig hit kan jag lova!


200 grader i mitten av ugnen 10-12 minuter
Receptet ger cirka 15 kakor

Ingredienser:
63 g rumsvarmt smör
32 g strösocker
60 g vetemjöl
20 g potatismjöl
1 krm vaniljpulver
1 krm bakpulver
Cirka 5 msk curd eller sylt

Små bakformar

Gör såhär:
Vispa smöret och strösockret poröst.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljpulver och bakpulver. Vänd ner detta i resten och blanda till en deg.
Forma degen till en rulle och skär den i 15 lika stora bitar.
Rulla bitarna till bollar och placera i formar.
Tryck ut en urgröpning i varje boll och lägg dit en klick curd.
Grädda kakorna tills de börjar få lite färg.
Låt kakorna svalna och njut av en klassisk fika!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar