Ananas- och hallonlemonad

Hösten visar sin fina sida och jag vill behålla sommarkänslan liiite längre, vad passar då bättre än lemonad! Då jordgubbssäsongen är över testade jag en ny variant med ananas och hallon, en väldigt bra idé om jag får säga det själv. En riktigt fräsch och somrig smak.


Ingredienser:
200 g ananas
1 ekologisk citron
70 g hallon (färska eller frysta)
0,5 dl socker
6 dl vatten


Gör såhär:
Skiva ananasen, tvätta och skiva citronen (tvätta extra noga om det inte är en ekologisk citron).
Lägg detta i en kastrull tillsammans med strösockret och vattnet.
Låt puttra tills sockret löst sig.
Häll ner hallonen och låt puttra några minuter till.
Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och låt svalna (det tar några timmar och den kan gott stå över natten).
Sila bort frukten och tappa upp på ren glasflaska.
När det är dags att dricka lemonaden späder du den med iskallt vatten till önskad styrka.

Tips!
Frys bitar av ananas och använd som isbitar i din lemonad, mums!

Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar