Hallonchokladcupcakes

Dags för en ny härlig cupcake! Denna gång presenterar jag en hallonchoklad cupcake toppad med vit chokladfrosting (min favorit) och hallonsås...vad sägs om det? En varning är dock att de är ordentligt mastiga så är du känslig gör dem fler men i mindre formar, se dock till att det finns gott om hallon i varje form.


175 grader i mitten av ugnen cirka 15-20 minuter
Receptet ger 6 mellanstora cupcakes

Ingredienser:
Cupcakes
1 ägg (cirka 60 g)
65 g strösocker
5 g vaniljsocker
35 g smör
30 g mjölk
25 g mörk choklad
100 g vetemjöl
3 g bakpulver
10 g kakao
En nypa salt
70 g hallon

Frosting
100 g vit choklad
100 g cream cheese

Hallonsås
70 g hallon
15 g socker


Gör såhär:
Cupcakes
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Hacka den mörka chokladen. Smält smöret och rör sedan ner chokladen och mjölken, rör tills kakaofettet löst sig och du har en jämn chokladsmet.
Vänd ner chokladsmöret i äggvispet.
Blanda de torra ingredienserna ordentligt och sikta sedan ner i resten, vänd runt så att allt blandas ordentligt.
Vänd till sist ner hallonen (använder du frysta, tina dem något innan).
Grädda tills du får ut en torr sticka.
Låt cupcakesen svalna helt.

Frosting
Smält den vita chokladen över vattenbad. Se till att det inte blir för varmt då vit choklad lätt klumpar sig. Låt den smälta chokladen svalna något, ungefär fingervarmt.
Vispa cream cheesen något och vispa sedan ihop den med den smälta chokladen.
Vispa på mellanhög hastighet tills du har en konsistens som håller (då du ser att mönstren efter vispen håller formen).
Spritsa med valfri tyll på helt kalla cupcakes. Ställ sedan in dem i kylen så att frostingen stelnar ordentligt. 

Hallonsås
Låt hallonen puttra i en kastrull tills de är mosiga.
Sila bort kärnorna och häll tillbaka såsen i kastrullen.
Tillsätt sockret och låt såsen puttra på låg värme tills den tjocknar (min puttrade cirka 10-15 minuter).

Häll hallonsåsen över frostingen och riv över lite extra choklad.



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar