Nu var det alldeles för länge sedan jag bakade bröd och jag längtade efter den där härliga doften av nybakat bröd i lägenheten, så jag svängde ihop dessa fröfrallor. En ljus portionsfralla fullpackad med härliga frön. Eftersom det inte är någon extrem åtgång av bröd hemma hos mig gjorde jag en liten deg men receptet går utmärkt att dubbla.
200 grader i mitten av ugnen 10-15 minuter
Receptet ger 6 st stora frallor
Ingredienser:
Receptet ger 6 st stora frallor
Ingredienser:
50 g smör
1,5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk sirap
1 msk krossade linfrön
1 msk solrosfrön
1 msk krossat bovete
0,5 dl havregryn
2 dl rågsikt
4 dl vetemjöl special
1 ägg
Gör såhär:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (ta hjälp av en termometer).
Smula jästen i en bunke och slå över degvätskan (smörmjölkblandningen), rör runt lite så att jästen löser sig.
Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete och havregryn. Låt detta svälla cirka 5-10 minuter.
Blanda ner rågsikten och låt bakmaskinen arbeta ihop degen, tillsätt vetemjöl special tills dess att degen släpper kanterna (jag använde nästan 4 dl).
Täck bunken med plastfolie och en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter.
Baka ut degen till 6 stycken frallor och låt dem jäsa 30 minuter på bakplåt med bakplåtspapper under bakduk.
Vispa upp ägget, pensla frallorna och toppa med valfria frön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar