Jag bara älskar kokos! Trots det kan jag inte komma ihåg när jag gjorde kokostoppar sist, men nu var det dags! Denna klassiska lilla kaka är busenkel att svänga ihop och får en liten ny dimension med apelsinen och den mörka chokladen, massa mums helt enkelt!
175 grader i mitten av ugnen cirka 25 minuter
Receptet ger ungefär 20 stycken kakor
Ingredienser:
Receptet ger ungefär 20 stycken kakor
Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
220 g kokosflingor
1/2 apelsin (zest + 2,5 msk juice)
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda ägg, strösocker, kokosflingor, apelsinzesten och juicen.
Blanda i det smälta smöret och rör ihop till en smet.
Låt smeten svälla ungefär 10 minuter.
Forma toppar på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda tills kokostopparna är lätt gyllene, kika gärna på deras undersida.
Låt svalna lite på köksbänken och sedan svalna helt i kylskåpet.
Smält chokladen över vattenbad. Mängden choklad beroende på om du vill doppa bottnarna (då behövs mer choklad, cirka 100g) eller bara ringla över topparna (då behövs den mindre mängden, 70g, choklad).
Doppa, alternativt ringla, chokladen över kokostopparna och låt stelna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar