En riktigt luftig och saftig sockerkaka med blåbär och bitar av vit choklad...svårare än så behöver det faktiskt inte vara! Detta är en kaka som jag svängde ihop innan ett fikabesök och som blev uppäten i princip lika snabbt...ett gott betyg tror jag?
175 grader i mitten av ugnen cirka 30 minuter
Receptet räcker till en form på cirka 20 cm
Ingredienser:
75 g smör
0,5 dl mjölk
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
60 g blåbär
100 g vit choklad
60 g blåbär
100 g vit choklad
Smör
Ströbröd
Gör såhär:
Smöra och bröa en form.
Smält smöret, häll i mjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt, ljust och fluffigt (ja, ni förstår!).
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och tillsätt till äggvispet lite i taget tills allt är blandat. Vänd runt försiktigt så du inte förlorar fluffet du vispat upp.
Vänd ner smörblandningen och rör runt.
Hacka chokladen grovt och vänd ner det och blåbären i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen tills du får ut en ren sticka.
Låt kakan svalna cirka 10 minuter, vänd sedan på formen och låt den svalna helt.
Servera som den är eller med lättvispad grädde!
Happy baking!
Smöra och bröa en form.
Smält smöret, häll i mjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt, ljust och fluffigt (ja, ni förstår!).
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och tillsätt till äggvispet lite i taget tills allt är blandat. Vänd runt försiktigt så du inte förlorar fluffet du vispat upp.
Vänd ner smörblandningen och rör runt.
Hacka chokladen grovt och vänd ner det och blåbären i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen tills du får ut en ren sticka.
Låt kakan svalna cirka 10 minuter, vänd sedan på formen och låt den svalna helt.
Servera som den är eller med lättvispad grädde!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar