Kardemummaskorpor med vit choklad

I julas gjorde jag skorpor och tänkte "det här är ju busenkelt, det borde jag göra oftare!" och sen har tiden gått och inga fler skorpor har bakats...tills nu! Det är verkligen väldigt lätt att baka skorpor och är en uppskattad present. Andra plus (om ni behöver) är att de är den perfekta kvällteskakan och håller sig i princip i en evighet (om det nu skulle behövas) i en tät burk.


200 grader i mitten av ugnen 15-20 minuter
(sen 100 grader cirka 60 minuter)

Ingredienser:
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
80 g vita chokladlinser

Gör såhär:
Smält smöret. Mortla kardemumman och blanda i, ta från värmen och låt gärna stå och dra lite.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Vänd ner smöret i äggvispet.
Blanda vaniljpulver, vetemjöl och bakpulver, arbeta sedan in det lite i taget till en deg. Använd gärna en assistent eller elvisp med degkrokar.
Varva mjölblandningen med chokladlinserna så att allt blandas ordentligt.
Forma tre stycken "limpor" av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Grädda i 15-20 minuter.


Ta ut plåten och låt skorporna vila 5 minuter, sänk samtidigt ugnstemperaturen till 100 grader.
Skär "limporna" i cirka 1-1,5 cm stora bitar, sära något på bitarna och låt torka i ugnen i ungefär 60 minuter eller tills de är torra.
Jag stängde av ugnen efter ungefär en timme, stack en träslev i ugnsöppningen (för att släppa ut eventuell fukt) och lät skorporna stå i ugnen över natten.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar