200 grader i mitten av ugnen 15-20 minuter
(sen 100 grader cirka 60 minuter)
Ingredienser:
75 g smör
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
6 dl vetemjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
80 g vita chokladlinser
Gör såhär:
Smält smöret. Mortla kardemumman och blanda i, ta från värmen och låt gärna stå och dra lite.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Vänd ner smöret i äggvispet.
Blanda vaniljpulver, vetemjöl och bakpulver, arbeta sedan in det lite i taget till en deg. Använd gärna en assistent eller elvisp med degkrokar.
Varva mjölblandningen med chokladlinserna så att allt blandas ordentligt.
Forma tre stycken "limpor" av degen och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Ta ut plåten och låt skorporna vila 5 minuter, sänk samtidigt ugnstemperaturen till 100 grader.
Skär "limporna" i cirka 1-1,5 cm stora bitar, sära något på bitarna och låt torka i ugnen i ungefär 60 minuter eller tills de är torra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar