Denna curd blev över förväntan, och är en given ny favorit året om! Att färgen dessutom är helt fantastisk gör den inte sämre, så varför inte koka en ordentlig omgång och ge bort under decembers glöggbjudningar och adventsfikan.
Detta är även ett perfekt tillfälle att använda vår saffran och rom blandning som stått till sig ordentligt. Har du ingen blandning går det fint att använda saffran direkt ur påsen, se då till att smaka av så att det inte blir för stark saffranssmak.
Detta recept ger cirka 0,25 liter curd
Ingredienser:
2 apelsiner
1-1,5 dl socker
50 g smör
1,5 msk majsstärkelse
2 äggulor
1 tsk saffransblandning
Gör såhär:
Riv skalet av en av apelsinerna och pressa saften ur alla. Blanda 3/4 av saften, skalen, sockret (mängd beroende på hur söta apelsinerna är) och smöret i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
Rör ut majsstärkelsen i den sista apelsinsaften.
Ta kastrullen från plattan och sänk värmen. Addera apelsinsaften med majsstärkelsen i, äggulorna och saffranet i kastrullen.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och koka under ständig vispning på medelhög värme tills curden tjocknat.
Häll upp den färdiga curden i en ren glasburk och låt svalna i kylskåpet.
(En mindre burk att använda som gå-bort present)
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar