Små jultomtebiskvier



Biskvier är lite småknepigt att få till ibland och en ganska kletig göra, men visst är det värt det? Biskvier är ju lite av en caféklassiker och idag bjuder jag på en med lite julsmak i en tomteluveskrud.
Nedan följer ett steg för steg i biskvimakeri där jag bjuder på mitt recept på bottnar som jag anser ger den perfekta konsistensen på smet och därmed perfekt knapriga och sega bottnar.

175 grader cirka 10-12 min.
Receptet ger ca 30 små biskvier.

Ingredienser:
Bottnar
75 g mandelmjöl
1 dl socker
50 g äggvita

Smörkräm
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk glögg
En nypa kanel

Dekoration
200 g vit choklad
Röd pastafärg
Vita sockerpärlor eller snöflingor


Gör såhär:
Blanda mandelmjöl och socker i en skål. Vispa upp äggvitan lätt för hand och vänd sedan ned det i mandelmjölet. Klicka eller spritsa ut små rundlar på en plåt, placera i mitten av ugnen och baka till dess att de är gyllenbruna, cirka 10-12 minuter (håll koll för de bränns lätt).


Medan bottnarna är i ugnen kan du göra smörkrämen.
Vispa smöret, florsockret och äggulan vitt och fluffigt med elvisp (ju längre du vispar desto mindre smörsmak). Tillsätt glöggen och lite kanel och vispa krämen jämn. Den kommer nu vara lite rinnigare, häll krämen i en spritspåse och lägg i kylskåpet.
När bottnarna är färdiga, lägg bakplåtspappret på en fuktig handduk och låt bottnarna svalna (detta för att underlätta att få bort bottnarna från pappret).


När bottnarna svalnat är det dags att bre på smörkrämen. Du spritsar helt enkelt krämen på bottnarna och slätar sedan ut kanterna med en spatel eller kniv. När detta är färdigt ställer du in biskvierna i kylen för att stelna medan du smälter chokladen.


Hacka upp den vita chokladen och smält 2/3 över vattenbad, när det smält tar du bort bunken från vattenbadet och tillsätt resterande 1/3. Rör tills all choklad smält och tillsätt sedan röd pastafärg till önskad kulör (det behövs ganska mycket).
Ta fram biskvierna och doppa dem i chokladen, avsluta med att dekorera med strösslet.


Förvara biskvierna i kylskåpet, skulle de mot förmodan inte gå åt går de bra att frysa både bottnar och färdiga biskvier!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar