Jag hade en Bounty liggande i skafferiet och ja, Bounty är alltid gott men varför inte baka något med den tänkte jag...så jag gjorde en kompromiss; åt halva och bakade med halva. Bästa av båda världar!
Så som resultat av blev det dessa havre- och kokoskakor, en så där lagom knaprig och småseg småkaka...precis vad som behövs till höstfikan.
180 grader i mitten av ugnen cirka 10-12 minuter
Receptet ger 16 kakor
Ingredienser:
100 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
28,5 g Bounty (1/2 förpackning)
Gör såhär:
Vispa smöret och strösockret fluffigt.
Byt till spateln (på bakmaskin) eller degkrokarna (på elvisp) och blanda ner havregryn, vetemjöl och bakpulver. Blanda till en deg.
Dela degen i 16 delar (räckte precis till en plåt för min ugn) och rulla till bollar. Placera på bakplåtspappersklädd plåt och platta till något med en gaffel.
Skär Bountyn i 16 bitar och tryck ner en bit i mitten av varje kaka.
Grädda tills kakorna precis börjar få lite färg. Låt dem sedan svalna på galler.
Mumsa tillsammans med kaffe eller varför inte ett glas kallt mjölk?
Tips!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar