Oatchocolatebar

Detta recept skapades när jag en kväll blev så extremt chokladsugen (känner du igen dig?) men samtidigt inte hade lust att ställa mig och baka något. Då svängde jag ihop denna oatchocolatebar av sådant jag hade hemma, detta är alltså ett recept man kan anpassa lite som man vill efter smak och det som finns hemma...lite som mina Energikakor. Att de dessutom är utan vitt socker och fungerar fint som ett mellanmål för att orka sig igenom lite mer krävande dagar är bara ett plus!
Är man inget fan av mörk choklad går det självklart att använda mjölkchoklad...då blir de ju inte lika "nyttiga"...men vem bryr sig om det egentligen?! Så sätt igång och testa dig fram till din favoritkombination i dina oatchocolatebars.


Ingredienser:
1,75 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
1 msk chiafrön
1 lime (zest + ev. lite juice)
100 g mörk choklad (gärna med smak, jag använde tranbär)
Ev. torkad frukt (jag använde gojibär)

Topping
60 g mörk choklad
Frystorkade jordgubbar


Gör såhär:
Blanda havregryn, kokosflingor, chiafrön, zest från limen (+ ev, lite juice) och torkad frukt i en skål.
Smält chokladen över vattenbad och rör ner. Vänd runt ordentligt så att allt blandas ordentligt.
Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper. Jag använde en rektangulär brödform då jag ansåg att det var en lagom storlek men vilken form som helst funkar fint. Se till att smeten trycks ihop ordentligt vilket minskar att bitarna smular senare.
Ställ formen i kylen medan du fixar toppingen.
Smält chokladen över vattenbad, ta ut formen och häll den smälta chokladen över. Strö över frystorkade jordgubbar (eller vilken topping du nu vill ha), ställ tillbaka i kylen tills det stelnat och skär sedan i bitar.
Njut av dina oatchocolatbars, bättre än alla bars du kan köpa i butik!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar