Polkaknäckbräck...härligt namn va? Och lika gott smakar det kan jag lova! Knäck utan pillet med att portionera ut i formar kombinerat med krossade polkagrisar, mumsigt värre.
Ingredienser:
2 dl socker
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
40 g smör
Polkagrisar
Gör såhär:
Koka upp socker, grädde, ljus sirap och smör i en tjockbottnad kastrull under omrörning.
Sätt sedan plattan på medelvärme och låt knäcken koka tills den nått 130 grader, rör då och då.
Medan knäcken når rätt temperatur kan du passa på att krossa polkagrisarna med de medel du tycker passar (mortel, kavel, hammare...ja det som funkar helt enkelt).
Placera ett bakplåtspapper på en plåt och häll ut den färdiga knäcken...bred ut om det behövs, så tunt som det går.
Strö direkt polkakrosset över knäcken och låt svalna.
Bryt knäcken i bitar och förvara i kylen eller frysen.
Det här är nog det enklaste julgodiset du kan göra och toppingen kan du variera i all oändlighet!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar