Apelsinpraliner med krisp

Praliner hör julen till hos mig och nu är första varianten för i år tillverkade. En snabb och busenkel variant som varken kräver temperering eller särskilt pill. Smält, kyl och rulla ihop, sen är det klart! Och vem kan motstå kombinationen apelsin och choklad? Inte jag i alla fall!


Ingredienser:
50 g ljus choklad
50 g mörk choklad
25 g smör
2 msk vispgrädde
1 tsk juice från apelsin
Zest från en halv apelsin

Cornflakes
Kakao

Gör såhär:
Hacka chokladen och tärna smöret. 
Värm försiktigt choklad, smör och vispgrädde över vattenbad tills allt blandats till en jämn och fin smet.
Häll över chokladblandningen i en skål, blanda ner apelsinzest och apelsinsaft (och eventuellt 0,5 dl krossade cornflakes om du vill ha krispet i pralinerna). Plasta skålen och låt chokladen svalna helt i kylen.
Ta hjälp av en sked och skopa upp choklad som du sen formar till bollar.
Doppa bollarna i kakao eller krossade cornflakes (om du inte väljer att ha dem i smeten).
Förvara pralinerna i kylen.
Nu har du mumsiga praliner att bjuda på i jul...eller äta upp själv!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar