Dags för ännu ett amerikanskklingande bakverk...kände att det var dags! Dessa gudomligt goda kakbollar kräver ingen ugn och är väldigt okomplicerade att göra. Gillar du B&J cookiedoughglass kommer du avguda mina caramelcookiedough cakeballs! Försök bara att inte äta upp degen...
Hur många kakbollar det blir beror såklart på storleken, jag fick ut 25 mellanstora
Ingredienser:
Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl brun farinsocker
0,25 dl strösocker
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
2 dl hackad choklad/chokladknappar
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
275 g choklad
Gör såhär:
Vispa smör, farinsocker och strösocker ljust och pösigt
Vispa ner mjölk och vaniljsocker.
Tillsätt vetemjöl och den hackade chokladen (jag använde hälften mörka chokladknappar och hälften hackad ljus choklad). Byt till degkrokar eller flatblandare och arbeta ihop till en deg.
Rulla bollar av smeten, tryck ett hål i dem och fyll med karamelliserad mjölk (det underlättar om du använder dig av en spritspåse), knip sedan ihop hålet och runda till bollen om det behövs.
Frys kakbollarna 30-60 minuter så att de sätter sig.
Smält chokladen över vattenbad och doppa bollarna med hjälp av en gaffel, låt stelna och dekorera eventuellt med det du tycker är fint (choklad av annan färg, strössel, nötter..).
Detta är verkligen en kaka ni bara MÅSTE testa, dögott helt enkelt!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar