Dadelchokladbollar

Kanske inte bara jag som känner att det blivit en hel del socker under jul och nyårshelgerna....och det är väl egentligen inget fel med det, men jag känner mig lite extra inspirerad att hitta på den nyttigare sortens bakning. Med denna bakgrund presenterar jag nu dadelchokladbollen! Denna goding kan du lura vilken nyttighetsskeptiker som helst! Dadlar är ju väldigt söta i sig och räcker som sötning i dessa chokladbollar men ger också en härlig kolaaktig smak...väldigt mycket smak med få medel helt enkelt.


Ingredienser:
12 stycken mjuka torkade dadlar
1,5 msk kallt vatten
1 msk kakao
En knivsudd vaniljpulver

Kokosflingor

Gör såhär:
Kärna ur dadlarna om det behövs, mixa dem sedan med det kalla vattnet med stavmixer eller i matberedare till en massa.
Blanda sedan ner kakao och vaniljpulver och mixa slätt.
Rulla massan till bollar, jag fick ut 10 stycken, och vänd sedan i kokosflingor.
Låt dadelchokladbollarna sätta sig i frysen och förvara dem gärna där för bästa konsistens.
Njut och se hur många som tror dig när du berättar att dessa gobitar är helt socker-, mjölk- och glutenfria!



Happy baking!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar