Choklad...lakrits...och så en gnutta citron, jisses vad gottigt! Och dessutom i form av chokladbollar som vi alla ju vet är så enkelt att ett barn kan göra det och alla kan äta x antal av. Ännu en perfekt fikaräddare vid besök! Och bli inte rädda för den där citronen, för den lyfter både lakritsen och chokladen till en helt ny dimension så testa innan du dömer ut den.
Receptet ger ungefär 10 st mellanstora chokladlakritsbollar
Ingredienser:
34 g rumsvarmt smör
44 g strösocker
8 g kakao
60 g havregryn
1 tsk lakritspulver
En ekologisk citron
1-1,5 msk kallt vatten
Valfritt hårt saltlakritsgodis (jag använde Tyrkisk Peber Hotstones)
Gör såhär:
Vispa ihop smör och strösocker, jag använder mig av degkrokar genom hela receptet men det går lika bra att gräva ner sig med händerna om man föredrar det!
Lägg till kakao, havregryn, lakritspulver och några riv citronzest (jag använde ungefär zest från 1/4 av en liten citron). Blanda allt.
Tillsätt till sist vatten, lite i taget tills smeten går ihop och det går att forma bollar.
Krossa ditt saltlakritsgodis till ett pulver.
Forma bollar av smeten och rulla i lakritskrosset, låt stå 30 minuter i kylen och bjud över en lakritsälskare på fika!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar