Kanelscones

Sen helgfrukost, ja tack! Ett färskt bröd gör väldigt mycket för myskänslan under de lite längre helgfrukostarna...och orkar man inte gå upp tidigt eller kalljäsa är ju scones en snabb och god lösning- 5 minuters förberedelse och 10 minuter i ugnen så är frukosten serverad! Detta recept är lagom för två men går självklart att dubbla, tredubbla och så vidare beroende på hur stor frukostsamlingen är.


250 grader i mitten av ugnen cirka 7-10 minuter
Receptet ger 5 st små scones

Ingredienser:
125 g vetemjöl
1,25 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 krm vaniljpulver
En nypa salt
33 g smör
1 dl mjölk

Gör såhär:
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, kanel, vaniljpulver och salt.
Nyp ihop det torra med smöret. Ett tips är att hyvla smöret med en osthyvel så blir det lättare att nypa ihop allt.
Tillsätt mjölken och vänd ihop till en jämn smet, degen ska vara kladdig.
Forma fem bollar, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite.
Grädda i mitten av ugnen tills sconesen har fin färg både över och under.
Låt svalna lite och njut sedan med ost och favoritsylten!



Happy baking!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar