Rabarberpaj

Rabarberpaj hör sommaren till, tycker ni inte? Den ska vara lagom syrlig och med ett härligt knäckigt täcke av pajdeg ovanpå och med ett sådär pajgeggigt innehåll...suger det i fikatarmen nu? Denna härliga paj är dessutom busenkel att göra mjölkfri, byt bara ut smöret mot mjölkfri variant! Vad väntar du på? Dra upp lite rabarber; dina, grannens, kompisens (alltid är det någon som har fått alldeles för mycket) och sätt igång pajbaket!


150 grader i mitten av ugnen cirka 40-50 minuter
Ingredienser:
125 g smör
50 g creamy kokosmjölk
70 g ljus sirap
80 g havregryn
160 g strösocker
100 g vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Smält ihop smör, kokosmjölk och sirap i en kastrull.
Blanda havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt detta till kastrullen och rör ihop.
Rensa och skär rabarbern i bitar.
Smöra en form, lägg i rabarbern och bre ut degtäcket så att det täcker rabarbern.
Grädda tills pajtäcket fått en gyllene färg.
Servera med vaniljsås, glass, vaniljkvarg eller ät direkt ur formen.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar