Nu är det kakdags igen, jag håller på att jaga den perfekta kakan med chokladbitar och jag tror att jag kanske kommit i mål...denna är helt klart god nog att dela med sig av! Lagom tjocka, seg härlig mitt och fullpackade med choklad! Testa vetja!
225 i mitten av ugnen cirka 7-9 minuter
Receptet ger ungefär 22 stycken kakor
Ingredienser:
112 g rumsvarmt smör
98 g brun farin
87 g strösocker
0,5 krm vaniljpulver
1 ägg
130 g vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
110 g choklad (hackad eller knappar, jag använde vit, mörk och marabou japp)
Gör såhär:
Blanda ihop smör, brun farin, strösocker och vaniljpulver tills allt är blandat, blanda sen ner ägget.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt och rör ner detta i resten.
Tillsätt till sist chokladen och vänd runt tills chokladen är jämnt utspridd i smeten.
Detta är en smet som man mer än gärna kan blanda i assistenten så sköter den i princip sig själv!
Klicka ut vad du anser vara lagom stora högar av kaksmet (de kommer att smälta ut under gräddning så klicka inte ut dem för nära varandra).
Grädda 7-9 minuter.
Låt svalna på galler och bjud på go'fika!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar