Vit lingonkaka

Några av de bästa baken är spontanbaken tycker jag! När det kliar i fingrarna och man röjer igenom skafferi, kyl och frys i jakt på ingredienser...denna skapelse är resultatet av ett sådant raid. Lingon bryter av den söta vita chokladen fint och lite citronzest höjer hela smakupplevelsen, mer än godkänd blev betyget från mina provsmakare.


175 grader i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Receptet räcker till en form på 20 cm i diameter eller 8 stycken 8cl formar.
Ingredienser:
135 g strösocker
1 krm vaniljpulver
2 ägg
85 g smör
40 g lingon
126 g vetemjöl
4 g bakpulver
70 g vit choklad
0,5 citron, zesten

Smör
Ströbröd


Gör såhär:
Smält smöret så att det svalnar något.
Ta fram lingonen om de är frysta.
Vispa strösocker, vaniljpulver och ägg vitt och pösigt.
Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ner äggvispet.
Hacka chokladen grovt och vänd ner det tillsammans med citronzest och lingon.
Tillsätt till sist det smälta smöret och vänd runt tills allt är blandat.
Smöra och bröd en form, häll i smeten och grädda till du får en torr sticka, cirka 30 minuter.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar