Blåbärscurd

I vinterrusket behövs en liten smak av sommar och vad kan då passa bättre än en blåbärscurd på smörgåsen? För vem behöver inte lite extra vitaminer och antioxidanter så här i kylan och mörkret!


Detta recept ger cirka 190 g curd

Ingredienser:
250 g blåbär
1/2 lime, juice + skal
1 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 äggulor
50 g smör
0,5 krm vaniljpulver

Gör såhär:
Koka upp blåbär, limejuice och skal samt socker i 5-10 minuter, tills dess att bären är mjuka och sockret löst upp sig. Sänk sedan värmen på plattan.
Sila de mosiga bären genom en sil.
Spara en liten mängd av den silade juicen och blanda med majsstärkelsen. 
Häll tillbaka resten av juicen i kastrullen och tillsätt äggulorna, smöret och vaniljpulvret. Häll till sist ner den sista juicen med majsstärkelsen.
Sätt tillbaka kastrullen på låg värme och rör i curden tills dess att den tjocknat.
Häll upp curden i en ren glasburk och förvara i kylskåpet.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar