Små söta halloncupcakes med världens enklaste (och kanske godaste?) frosting, vit choklad. Det är en mumsig kombo och när cupcakesen är små får man ta två!
175 grader i mitten av ugnen ca 15-20 min
Receptet ger ungefär 15 små cupcakes
Ingredienser:
1 ägg
65 g socker
2 g vaniljsocker
35 g smör
30 g mjölk
100 g vetemjöl
3 g bakpulver
80 g hallon
100 g vit choklad
100 g cream cheese
Gör såhär:
Vispa ägg. socker och vaniljsocker ordentligt pösigt.
Smält smöret och blanda sedan i mjölken. Vänd ner det i äggsmeten.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd (!) sedan ner det i resten av smeten.
Avsluta med att vända i hallonen, antingen färska eller tinade.
Grädda cupcaksen tills stickan kommer ut torr, cirka 15-20 minuter.
Medan cupcaksen svalnar kan du göra i ordning frostingen.
Hacka chokladen, smält 2/3 av den över vattenbad. Ta bort skålen och rör ner resten av chokladen tills allt smält.
Mjuka upp cream cheesen med elvisp, vispa sedan ner den smälta chokladen.
Spritsa frostingen på cupcaksen och dekorera med sugarpastefigurer eller hallon.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar