Vaniljkakor med chokladgömma

När jag såg nyheten Marabou Japp i godishyllan började jag direkt fundera på vad man kunde baka med den, smaken känns som gjord för en härligt chokladig kaka!
Då jag sällan bakar småkakor blev det ett litet bakexperiment som resulterade i denna, helt otroligt, lyckade kaka. En frasig vaniljkaka med en rinnig gömma av chokladen, behöver jag säga MUMS!?


200 grader i mitten av ugnen 8-10 minuter
Receptet ger 15 kakor

Ingredienser:
80 g smör i tärningar
0,5 dl strösocker
0,5 dl rårörsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
15 bitar Marabou Japp


Gör såhär:
Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt.
Knäck ner ägget och vispa.
Blanda mjöl och bikarbonat och vänd sedan ner detta.
Arbeta till en jämn deg, använd gärna händerna på slutet då värmen från händerna gör att degen går ihop ordentligt.
Dela nu upp degen i 15 bitar som du rullar till bollar.
Platta ut varje boll lite, placera dit en chokladbit och rulla kakan till en boll igen.
Platta till kakorna något och grädda i 8-10 minuter. De är färdiga när de börjar spricka och har fått en gyllene färg under.
Låt kakorna svalna något och njut med ett glas mjölk!


Kakorna är som godast nybakade men kan antingen förvaras i burk i rumstemperatur eller frysas. Då chokladen stelnar igen när kakorna kallnat kan man med fördel snabbmicra kakorna innan servering för att få den härligt rinniga chokladmitten.

Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar