Denna kaka har varit en hit varje gång jag bjudit på den. Det är den perfekta kombinationen mellan en mjuk luftig kaka med en touch av lime tillsammans med det härligt söta och knapriga toscatäcket. Denna variant har en tosca gjord på havregryn istället för nötter så att fler ska kunna njuta av den.
175 grader i mitten av ugnen 20-25 minuter (+ 10-15 min)
Receptet är lagom för en form på 24 cm
Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Skal från en lime
0,5 dl mjölk
Topping
75 g smör
1 dl socker
3 msk sirap
1,5 dl havregryn
Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna medan du förbereder resten.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Blanda dem torra ingredienserna för dig och vänd sedan ner dem i äggvispet.
Addera smöret, mjölken och det rivna limeskalet och vänd runt till en jämn smet.
Smöra formen och häll i smeten.
Blanda alla ingredienser till toppingen i en kastrull och värm under omrörning tills allt smält samman.
Häll glasyren över kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter tills dess att toppingen fått en fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar