Havretoscakaka med lime

Denna kaka har varit en hit varje gång jag bjudit på den. Det är den perfekta kombinationen mellan en mjuk luftig kaka med en touch av lime tillsammans med det härligt söta och knapriga toscatäcket. Denna variant har en tosca gjord på havregryn istället för nötter så att fler ska kunna njuta av den.


175 grader i mitten av ugnen 20-25 minuter (+ 10-15 min)
Receptet är lagom för en form på 24 cm

Ingredienser:
75 g smör
2 ägg
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Skal från en lime
0,5 dl mjölk

Topping
75 g smör
1 dl socker
3 msk sirap
1,5 dl havregryn

Gör såhär:
Smält smöret och låt det svalna medan du förbereder resten.
Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
Blanda dem torra ingredienserna för dig och vänd sedan ner dem i äggvispet.
Addera smöret, mjölken och det rivna limeskalet och vänd runt till en jämn smet.
Smöra formen och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter tills kakan har fin färg och stickan blir torr.


Blanda alla ingredienser till toppingen i en kastrull och värm under omrörning tills allt smält samman.
Häll glasyren över kakan och grädda ytterligare 10-15 minuter tills dess att toppingen fått en fin gyllene färg.

Denna kaka är fantastiskt god och fantastiskt enkel att göra, bästa kombon!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar