En muffin med extra allt? Här är den!
Måste säga att detta blev ett väldigt lyckat bakexperiment och de extra momenten med att koka kolasås, vispa maräng och ordna karamellpopcorn är väl värt det.
Vill du ha en riktigt härligt mäktig och imponerande muffin rekommenderar jag verkligen denna!
175 grader i mitten av ugnen cirka 20 minuter
Receptet ger 9 medelstora muffins
Ingredienser:
Muffins
1 ägg
65 g socker
5 g vaniljsocker
35 g smör
30 g mjölk
25 g hackad mörk choklad
100 g vetemjöl
3 g bakpulver
10 g kakao
50 g mjölkchoklad
20 g minimarshmallows
Salt kolasås
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 dl grädde
0,5 tsk vaniljsocker
1 tsk flingsalt
Italiensk maräng
2 äggvitor
1,5 dl socker
En skvätt citron
Gör såhär:
Muffins
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret, blanda ner mjölken och den hackade mörka chokladen, rör tills alla kakaofett smält och du har en jämn smet.
Häll ned chokladsmöret i det uppvispade ägget och rör runt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Vänd sedan ner detta i resten av smeten.
Avsluta med att hacka mjölkchokladen i lagom stora bitar och röra ner dem och minimarshmallows i smeten och vänd runt tills allt är ordentligt blandat.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 20 minuter.
Låt dina muffins svalna.
Smält smöret, blanda ner mjölken och den hackade mörka chokladen, rör tills alla kakaofett smält och du har en jämn smet.
Häll ned chokladsmöret i det uppvispade ägget och rör runt.
Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Vänd sedan ner detta i resten av smeten.
Avsluta med att hacka mjölkchokladen i lagom stora bitar och röra ner dem och minimarshmallows i smeten och vänd runt tills allt är ordentligt blandat.
Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 20 minuter.
Låt dina muffins svalna.
Salt kolasås
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka på medelhög värme i 10-20 minuter beroende på önskad konsistens, min kokade ungefär 15 minuter. Tänk på att kolasåsen blir hårdare när den svalnat.
Det kommer att bli kolasås över men det är svårt att göra en mindre sats, spara såsen i en glasburk i kylen och värm på till en lyxig glass senare i veckan. Såsen håller ungefär en vecka i kylen.
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
Koka på medelhög värme i 10-20 minuter beroende på önskad konsistens, min kokade ungefär 15 minuter. Tänk på att kolasåsen blir hårdare när den svalnat.
Det kommer att bli kolasås över men det är svårt att göra en mindre sats, spara såsen i en glasburk i kylen och värm på till en lyxig glass senare i veckan. Såsen håller ungefär en vecka i kylen.
Italiensk maräng
Värm äggvitorna och sockret över vattenbad under ständig vispning tills dess att sockerkristallerna löst sig (60-65 grader). Ta bort från vattenbadet och vispa massan på hög hastighet tills dess att den svalnat, blivit glansig och bildar fasta toppar, det tar ungefär 10-15 minuter.
Spritsa marängen på dina muffins och snabb-baka med brännare alternativt ställ in i ugnen på hög värme någon minut, passa dem hela tiden då de bränns lätt!
Häll på kolasåsen, stör över lite krossade karamellpopcorn och imponera!
Spritsa marängen på dina muffins och snabb-baka med brännare alternativt ställ in i ugnen på hög värme någon minut, passa dem hela tiden då de bränns lätt!
Häll på kolasåsen, stör över lite krossade karamellpopcorn och imponera!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar