Som ni kanske märkt har jag en liten passion för curd. Jag tycker att det är väldigt roligt att koka curd eftersom den går att variera i oändlighet och sen användas i allt möjligt. Olika curder är fantastiskt goda att använda som till exempel fyllning i macarons, att smaksätta smörkräm och frostings med eller att blanda med grädde och använda i tårtan.
Inspireras gärna av mina olika curder och testa din egen kombination, det är bara att börja koka!
Ingredienser:
3 citroner
1,5-2,5 dl socker (beroende på smak)
1,5 msk honung
50 g smör
1,5 msk majsstärkelse
2 äggulor
Gör såhär:
Pressa saften ur citronerna.
Blanda 2/3 av citronsaften med socker, honung och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt detta koka upp. (Nu kan du smaka av och lägga till lite mer socker om du tycker curden är för sur, akta bara så att du inte bränner dig!).
Ta bort kastrullen från plattan och sänk värmen.
Blanda den sista skvätten citronsaft med majsstärkelsen. Häll i detta och äggulorna i kastrullen.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan på medelhög värme.
Nu måste du vispa runt i curden tills dess att den sätter sig, detta tar ungefär 15 minuter.
Om du är osäker på konsistensen, droppa lite av curden på en tallrik och ställ in i kylen en kort stund. När den svalnat vet du hur resten av curden blir när den är färdig och kall.
Häll curden i en ren glasburk och låt svalna i kylen.
Nu har du en burk mumsig curd att använda till precis vad du vill!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar