Ibland behöver man ett bra glutenfritt bakverk i bakfickan, antingen om man får glutenintolerant besök eller så känner du själv att du fått nog av allt vitt mjöl. Vad din anledning än är...här har du just den där kakan!
En saftig chokladkaka med apelsin och en färskostswirl...glutenfritt när det är som bäst! Dessutom är den nötfri då jag använt mig av kokosmjöl.
175 grader i mitten av ugnen i 30-40 minuter
Receptet är lagom för en form på 20 cm
Ingredienser:
80g smör
50 g mörk choklad
2 dl socker
2 dl kokosmjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 apelsin
60 g cream cheese
Smör
Riven kokos
Gör såhär:
Smält smöret och hacka chokladen. Ta bort från plattan och blanda ner chokladen i smöret, rör till dess all chokladen smält.
Blanda de torra ingredienserna.
Knäck i äggen i det torra och häll sedan även ner chokladsmöret. Blanda till en jämn smet.
Riv till sist i skalet av hela apelsinen och kläm i juicen från halva (ca 0,5 dl juice).
Smöra formen och bröa den med kokos.
Häll i smeten och bred ut den i formen om det behövs.
Klicka i cream cheese och rör runt den så att den blandas något med chokladsmeten.
Grädda i 30-40 minuter, tills stickan kommer ut relativt torr (lite kladdigt är bara gott tycker jag).
Låt gärna kakan stå i kylen över natten innan servering, då blir den ännu saftigare.
Låt gärna kakan stå i kylen över natten innan servering, då blir den ännu saftigare.
Servera med fördel vispad grädde och hallon till!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar