Jag ÄLSKAR kokos, jag tycker det är helt fantastiskt gott! Därmed är jag också väldigt förtjust i godisen Bounty. Jag tycker även att det är väldigt skoj att experimentera med maränger och här uppstod idén bountymaränger...och vilken hit!
130 grader i 35-40 minuter
Ger cirka 40-50 maränger beroende på storlek
Ingredienser:
Ger cirka 40-50 maränger beroende på storlek
Ingredienser:
2 äggvitor
1,5 dl socker
2 msk kokosflingor
50 g mörk choklad
0,5 dl kokosflingor
Gör såhär:
Värm äggvitorna och sockret över vattenbad under ständig vispning tills dess att sockerkristallerna löst sig (60-65 grader). Ta bort från vattenbadet och vispa massan på hög hastighet tills dess att den svalnat, blivit glansig och bildar fasta toppar, det tar ungefär 10-15 minuter.
Krossa kokosflingorna i en matberedare till mindre bitar. Lägg till kokosen till marängen och blanda runt.
Spritsa ut marängerna och grädda i mitten av ugnen i 35-40 minuter.
Låt marängerna svalna.
Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna och låt svalna.
Hacka upp chokladen.
Smält 2/3 av chokladen över vattenbad.
Ta av från värmen och vänd ner den sista chokladen.
Doppa nederdelen av marängerna i chokladen och sedan i de rostade kokosflingorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar