Karamellpopcorn

Varför har jag aldrig testat karamellpopcorn tidigare? Jag som är en sådan popcornfantast och sötälskare!
Om du, liksom jag, aldrig testat denna enkla men otroliga snack tycker jag att det är på tiden...du kommer inte ångra dig. Så varför inte poppa en ordentlig kastrull popcorn och sedan vända dem i en söt och glansig kola till fredagsmyset ikväll.


Ingredienser:
1 dl opoppade popcorn
2 dl socker
100 g smör
Salt

Gör såhär:
Poppa popcornen enligt anvisningarna och salta efter smak, jag tycker om rätt mycket salt att bryta av mot den söta karamellen.
Häll sockret i en vid, tjockbottnad, kastrull och låt smälta till en ljus kola. Rör inte i sockret då det lätt kan bildas klumpar då. Om du vill kan du skaka kastrullen något om sockret smälter ojämnt. Låt detta moment ta lite tid för att undvika att bränna sockret.
Tärna smöret och stjälp ner i sockret.
Låt kolan koka ihop under omrörning tills dess att det bildas en jämn smet.
Häll sedan ner popcornen i kolan och vänd runt ordentligt så att alla popcorn täcks.
Stjälp upp karamellpopcornen på en plåt med bakplåtspapper. Sära på dem så gott det går och låt stelna.
Bryt isär dina färdiga karamellpopcorn och undvik att inte sluka alla direkt!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar