Choklad- och mintsnittar

Mörk choklad och mint är verkligen en klassisk kombination och inte undra på när det blir så förbaskat gott! Dessa chokladsnittar är enkla, snabba och försvinnande (det säger bara *poff*) goda. Perfekt när man får kort förvarning inför ett fikabesök.


175 grader i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter
Receptet ger cirka 35 kakor

Ingredienser:
125 g smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 msk vaniljsocker
3 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
1 msk vatten

8 st After Eight plattor

Gör såhär:
Tärna smöret.
Blanda alla ingredienser (förutom After Eight plattorna) i din assistent/matberedare och låt den göra jobbet!
Låt maskinen arbeta tills du har en jämn deg.


Dela degen i två eller tre längder (beroende på hur bred plåt du har) och forma dem i rullar. Gör rullarna väldigt kompakta då de smälter ut i ugnen.
Dela varje After Eight platta i tre delar och tryck ner den på rullarna, se till att de trycks ner så att lite av degen bildar kanter för att minimera att After Eighten rinner ut.
Grädda kakorna tills de smält ut och ger lite motstånd när du petar på dem (kakorna hårdnar när de svalnat).
Ta ut och låt svalna lite innan du skär längderna i snittar, låt sedan kakorna svalna.
Njut gärna med ett glas mjölk!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar