Japp, nu är det browniedags igen! Nu när jag experimenterat mig fram till det perfekta browniereceptet kliar det i fingrarna för att testa olika varianter. Denna gång är det något som nog alla gillar, en mumsig brownie toppad med härlig fudge och så lite jordgubbar till det...mumsfilibaba!
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader cirka 30 minuter
Ingredienser:
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl socker
1 krm bakpulver
2 ägg
100 g smör
50 g mörk choklad
1 burk karamelliserad mjölk
Jordgubbar
1 burk karamelliserad mjölk
Jordgubbar
Gör såhär:
Blanda mjöl, kakao, socker och bakpulver i en bunke. Knäck i äggen och blanda.
Smält smöret och ta bort från plattan. Hacka chokladen och blanda ner den i det varma smöret, rör runt tills all choklad smält.
Häll chokladsmöret i bunken och rör tills allt är ordentligt blandat.
Klä en fyrkantig form på ca 16,5 cm x 25,5 cm (jag använde en vanlig ugnsform) med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda brownien cirka 30 minuter. Låt den svalna något och häll sedan på den karmelliserade mjölken. Ställ in kakan i kylen för att låta fudgen stelna något.
Servera med jordgubbar, klart!
Happy baking!
Grädda brownien cirka 30 minuter. Låt den svalna något och häll sedan på den karmelliserade mjölken. Ställ in kakan i kylen för att låta fudgen stelna något.
Servera med jordgubbar, klart!
Happy baking!
Har precis provbakat, mums så gott =) Hade i den i ugnen lite kortare och serverade med hallon till, fungerade lika bra. Hann dock inte få till en snygg bild innan den åts up ;)
SvaraRaderaVad roligt, och kul att du gjorde den lite på ditt eget sätt! :)
SvaraRadera