Kommer ni ihåg rabarbercurden? Well, jag hittade lite rabarber i frysen och curdhjärnan började arbeta igen. Eftersom det är jordgubbstider slängde jag ner några sådana också...SUCCÈ! En riktig hit som är perfekt till sommarfrukosten, på filen till lunch eller varför inte i denna dessert!
Receptet ger ungefär 600 g curd (receptet går fint att halvera)
Ingredienser:
Ingredienser:
400 g rabarber
100 g jordgubbar
100 g jordgubbar
2-2,5 dl socker
2 msk majsstärkelse
4 äggulor
100 g smör
1 krm vaniljpulver
Gör såhär:
Skala rabarbern och skär den i små bitar, skiva jordgubbarna.
Låt rabarber, jordgubbar och socker puttra i en kastrull tills dess att den är mosig. Börja på låg värme tills frukten börjar släppa ifrån sig vätska så sockret inte bränns, sen kan du höja till medelhög värme och koka tills frukten kokat sönder.
Nu har du två val; antingen mosar du helt enkelt frukten med baksidan av en sked och behåller den lite trådiga konsistensen eller så tar du fram stavmixern.
Häll av ungefär en halv deciliter av den mosade frukten i en egen skål och blanda det med majsstärkelsen.
Blanda resten av fruktmoset som är kvar i kastrullen med äggulorna, smöret och vaniljpulvret, häll sist ner moset som blandats med majsstärkelse.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan men sänk värmen. Låt curden puttra på låg värme och rör hela tiden tills dess att du är nöjd med konsistensen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar