Jordgubb och myntalemonad

Varför kokar man inte lemonad oftare frågade jag mig själv när jag klunkade flera stora glas av denna extremt goda dryck i solen. Det finns egentligen ingen anledning att inte ha en flaska av denna underbara lemonad i kylen under de varma månaderna, bara att ta ut, späda till önskad styrka med kallt vatten eller kolsyrat vatten. För en vuxnare variant kan jag även rekommendera att skvätta i lite ljus rom! Perfekt för ljumma sommarkvällar på balkong eller uteplats.


Ingredienser:
2 ekologiska citroner (cirka 500 g)
300 g jordgubbar
3 ordentliga kvistar mynta (cirka 5 g)
1 l vatten
5 dl socker


Gör såhär:
Skiva citronerna (om du inte får tag i ekologiska så skrubba dem ordentligt först) och jordgubbarna.
Placera dem i en kastrull med vattnet och sockret och låt sjuda tills dess att sockret löst sig.
Hacka myntan och tillsätt i kastrullen och låt sedan sjuda några minuter till.
Ta av kastrullen från plattan, sätt på locket och ställ att svalna (detta tar någon timme).
När lemonaden är så gott som kall silar du av frukten och häller på en ren flaska.
Späd eventuellt den färdiga lemonaden till önskad styrka och servera med mycket is och en extra citronskiva.
Lemonaden håller minst en vecka i kylskåpet om det nu finns något kvar då.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar