Denna rätt uppstod när jag gjorde en liten kylskåpsrensning och det var dags att planera helgfrukost. En supersomrig rätt som även fungerar fint som efterrätt. Om du inte är sugen på sött är ett tips att göra en matigare variant där du byter ut vaniljpulvret mot salt och peppar och serverar plättarna med fetaost, stekta champinjoner och en sallad.
Receptet är lagom till en portion, cirka 2 större plättar
Ingredienser:
Ingredienser:
2 äggvitor
80 g keso
En knivsudd vaniljpulver
Smör
100 g jordgubbar
1 lime
Några blad mynta
Gör såhär:
Tärna jordgubbarna och finhacka myntan. Blanda dessa med saften från limen och marinera (gärna någon timme eller över natten, då är det färdigt till frukost!).
Vispa samman äggvitorna, keson och vaniljpulvret.
Stek plättarna i lite smör på medelhög värme.
Servera plättarna med de marinerade jordgubbarna och eventuellt även lite grädde eller vaniljkvarg.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar