Efter all kakdeg känns det passande och självklart att även göra klassiska chocolate chip cookies! Degen är densamma och jag tycker inte det behövs något bakpulver, men vill man ha lite fluffigare kakor kan man blanda ner en tesked med vetemjölet. Detta är även den bästa sista-minuten kakan, se bara till att förvara färdig kakdegsrulle i frysen så skär du snabbt upp några skivor och har färska kakor i ett huj!
200 grader i mitten av ugnen 5-7 minuter
Antalet kakor beror på hur tjockt man formar "degrullen"
Ingredienser:
225 g rumsvarmt smör
Antalet kakor beror på hur tjockt man formar "degrullen"
Ingredienser:
225 g rumsvarmt smör
130 g brunt farinsocker
60 g strösocker
37 g mjölk
8 g vaniljsocker
225 g vetemjöl
120 g chokladknappar
Gör såhär:
Gör såhär:
Vispa smör, brunt farinsocker och strösocker ljust och poröst (det tar en stund och det kommer först bara bli grynigt, till att bli en klump och sen till sist ljust och fluffigt...tappa inte tålamodet).
Vispa ner mjölk och vaniljsocker på låg hastighet.
Tillsätt vetemjöl och chokladknappar lite i taget och arbeta ihop till en deg med hjälp av degkrokar.
Forma en "rulle" av degen och plasta in i plastfolie ordentligt.
Lägg kakrullen i frysen i någon timme.
När degen är frusen, skär 1 cm tjocka skivor, placera på en plåt med gott om plats mellan kakskivorna.
Grädda kakorna i 5-7 minuter, låt svalna något (då stelnar de till).
Äts helst ljumma med ett kallt glas mjölk...mmm!
Happy baking!
Forma en "rulle" av degen och plasta in i plastfolie ordentligt.
Lägg kakrullen i frysen i någon timme.
När degen är frusen, skär 1 cm tjocka skivor, placera på en plåt med gott om plats mellan kakskivorna.
Grädda kakorna i 5-7 minuter, låt svalna något (då stelnar de till).
Äts helst ljumma med ett kallt glas mjölk...mmm!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar