Solrosbullar

Brödbullar var det här! Dessa mumsiga bröd får en härligt nötig ton från solroskärnorna, lite sötma från morötterna och sältan från havssaltet som väger upp det hela fint...ett lite annorlunda men gott bröd, testa vetja!


200 grader i mitten av ugnen cirka 10-15 minuter
Ingredienser:
50 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
1,5 dl (ca 50 g) rivna morötter
0,5 dl havregryn
2 msk krossat bovete
2 msk solrosfrön
1 msk sirap
2 dl rågsikt
3-4 dl vetemjöl special

Ägg
Flingsalt


Gör såhär:
Smula jästen.
Smält smöret tillsammans med mjölken och värm till 37 grader.
Rör ut jästen med degspadet.
Tillsätt salt, morötter, bovete, solrosfrön och sirap, blanda väl.
Lägg till rågsikt och lite vetemjöl i taget och arbeta degen tills den släpper från bunkens kant. Låt degen arbetas i ungefär fem minuter.
Jäs under plastfolie och bakduk i ungefär 30 minuter.
Baka ut degen till bullar (jag fick ut 9 större) och jäs ytterligare 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över flingsalt.
Grädda i cirka 10-15 minuter tills bröden låter ihåliga när du knackar på undersidan.



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar