Kladdkaka med krisp

En riktigt härligt saftig och chokladig kladdkaka är aldrig fel eller hur? Här får ni kladdkakan med det där lilla extra som inte kräver något extra jobb och som utan tvekan är "lyxig" nog att servera till efterrätt efter en finmiddag!


175 grader i mitten av ugnen 30-40 minuter
Receptet passar en form på 24 diameter
Ingredienser:
150 g smör
50 g mörk choklad
120 g vetemjöl
50 g kakao
200 g strösocker
2 ägg
80 g kinapuffar snacks (eller liknande)

Mjölkchoklad till garnering


Gör såhär:
Smält smöret, hacka den mörka chokladen och rör ner tills det smält ihop.
Väg upp och blanda vetemjöl, kakao och strösocker i en bunke. Vänd ner äggen.
Häll i chokladsmöret och vänd runt tills allt är ordentligt blandat. Rör sist ner kinapuffarna.
Smöra en form och pudra med kakao, häll ner smeten.
Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter, stickan ska vara kladdig när du provsticker men toppen av kakan ska vara stabil och gräddad.
Låt kakan svalna helt.
Smält mjölkchokladen och ringla den över kakan, varvad med krossade kinapuffar.
Ät som den är eller med lite grädde och bär!



Happy baking! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar