Kanelpaj med röda bär

Bären plockas, i skogen eller fram ur frysen, och vips så har du en paj! Eller ja, nästan så lätt är det faktiskt! Denna paj har ett skal fullpackat med smak och är sådär riktigt krispigt härligt så att det nästan blir en smulpaj när du tar en bit...och så vackra goda röda bär som fått gotta sig i ugnen, jädra gott faktiskt!


200 grader i mitten av ugnen cirka 15 minuter
Receptet räcker till en liten form på cirka 10 cm

Ingredienser:
Pajskal
40 g smör
37 g vetemjöl
30 g strösocker
6 g mald kanel

70 g röda bär (t.ex. björnbär, hallon, vinbär, smultron)
10 g brun farinsocker


Gör såhär:
Smält smöret och blanda sedan med vetemjöl, strösocker och kanel till en deg.
Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och ställ åt sidan.
Blanda bären med farinsockret och häll i pajskalet.
Grädda tills skalet gräddats och bären gosat ihop sig.
Ta ut, låt svalna något och servera gärna med glass!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar