Plommonrutor

Plommonår! Och trädet på landet var fullt av dem så jag fick något kilo hemlevererat...ibland har man det bra! SÅ nu måste man ta hand om allt...och snabbt innan de blir dåliga. Så varför inte fylla magen och frysen med kaka? Dessa plommonrutor blir sådär lagom sötsyrliga och är tokigt enkla att svänga ihop.


175 grader i mitten av ugnen cirka 25 minuter
Receptet passar valfri form på cirka 23 cm

Ingredienser:
2 ägg
140 g strösocker
25 g kokossocker (kan bytas mot brunt farinsocker)
200 g vetemjöl
6 g bakpulver
1 krm vaniljpulver
50 g smör
1 dl mjölk
1 liten citron
400 g plommon

smör
ströbröd


Gör såhär:
Vispa ägg, strösocker och kokossocker pösigt.
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret och blanda i mjölken. Vänd ner detta i äggvispet.
Vänd sedan i det torra och zest från citronen.
Kärna ur plommonen och dela på hälften.
Smöra och bröa formen.
Häll i smeten, tryck ner plommonhalvorna och strö över lite extra kokossocker.
Grädda tills du får en torr sticka.
Låt kakan svalna nästan helt och servera gärna med lättvispad grädde!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar