Äppelkaksmuffins

Nu ska ni få se! En muffin som smakar som en härlig, mjuk, saftig äppelkaka...gottigott! Detta recept måste jag säga att jag är väldigt nöjd med, det fick toppenbetyg här hemma och frysen lär tömmas på dem rätt så snabbt skulle jag gissa. Det är några moment i detta recept men det är inget som är komplicerat, endast ren och skär bakglädje! Använd gärna en muffinsplåt för att få höga fina muffins.


175 grader i mitten av ugnen cirka 20 minuter
Receptet ger ungefär 12 st muffins beroende på storlek

Ingredienser:
Karamellcheesecake
100 g färskost
80 g dulce de leche (plus lite extra att ha på)
En nypa salt 

Kanelströssel
30 g smör
38 g vetemjöl
30 g strösocker
6 g mald kanel

Muffinsmet
125 g rumsvarmt smör
40 g strösocker
2 ägg
250 g vetemjöl
6 g bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
110 g mjölk
2 äpplen


Gör såhär:
Karamellcheesecake
Vänd ihop färskosten, dulce de lechen och saltet, häll i en skål eller spritspåse (för enklare hantering) och lägg i kylen.

Kanelströssel
Smält smöret och låt svalna något. Blanda det sedan med vetemjölet, strösockret, och kanelen tills allt är väl blandat.

Muffinssmet
Vispa smör och strösocker ljust och pösigt.
Vispa sedan i ett ägg i taget på låg fart.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver i en bunke.
Skala och klyfta äpplena.
Vänd ner det torra varvat med mjölken i äggvispet, se till att allt blandas väl.


Fyll muffinsformarna till lite mindre än hälften med muffinssmet, strö över kanelströssel och spritsa i karamellcheesecake. Häll sedan över smet så att formarna är fyllda till ungefär 2/3. Strö över lite mer kanelströssel, tryck ner några äppelklyftor och ringa över lite dulce de leche.
Grädda muffinsen tills de fått lite färg och du får ut en torr sticka.
Njut lagom ljumma!



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar