Jajemän, nu kommer ännu ett kladdkakerecept!
Jag tycker att kladdkaka är en så bra kaka eftersom det är något som kan piffas upp med näst intill vad som helst, bara fantasin och smaklökarna sätter gränser. Dessutom har man nästan alltid alla ingredienserna hemma så det är bara att börja baka så fort den där baklusten sätter in!
Jag tycker att kladdkaka är en så bra kaka eftersom det är något som kan piffas upp med näst intill vad som helst, bara fantasin och smaklökarna sätter gränser. Dessutom har man nästan alltid alla ingredienserna hemma så det är bara att börja baka så fort den där baklusten sätter in!
Idag bjuder jag på ett recept med extra allt, där den lite syrliga cheesecakefyllningen balanserar ut sötman från chokladen på ett väldigt trevlig sätt.
175 grader cirka 30 min i mitten av ugnen.
Ger 6 småkakor i muffinsplåt.
Ingredienser:
Kladdkaka
50 g smör
0,75 dl vetemjöl
4 msk kakao
0,75 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
En nypa salt
1 ägg
Cheesecakefyllning
100 g philadelphia
0,5 msk strösocker
Knivsudd vaniljpulver (alt. vaniljsocker)
Lite finrivet citronskal efter smak
50 g smör
0,75 dl vetemjöl
4 msk kakao
0,75 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
En nypa salt
1 ägg
Cheesecakefyllning
100 g philadelphia
0,5 msk strösocker
Knivsudd vaniljpulver (alt. vaniljsocker)
Lite finrivet citronskal efter smak
Gör såhär:
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, blanda sedan ner äggen och smöret och rör till en slät smet.
Cheesecakefyllningen gör du genom att röra philadelphian lite mjuk med en sked och sedan blanda ner socker och vaniljpulver. Riv ner lite citronskal, tänk på att använda ekologiska citroner när du använder skalet för att undvika kemikalier.
Denna gång testade jag att grädda kakan i en muffinsplåt för att få en mindre kaka som går att servera på ett trevligt sätt och det blev riktigt lyckat.
Smöra och bröa muffinsplåten (som ni ser på bilden testade jag även att bröa med kokos men föredrog ströbröd). Fördela kladdkakesmeten i plåten, klicka sedan ut cheesecakefyllningen och tryck ner några bitar choklad i varje form.
Grädda cirka 30 minuter eller tills stickan kommer ur lagom kladdig.
Låt kakorna svalna något, lossa försiktigt kanterna med en kniv och vänd plåten mot ett fat eller bakplåtspapper. Du har nu fint formade minikladdkakor som går att äta som de är eller med valfritt tillbehör.
Cheesecakefyllningen gör du genom att röra philadelphian lite mjuk med en sked och sedan blanda ner socker och vaniljpulver. Riv ner lite citronskal, tänk på att använda ekologiska citroner när du använder skalet för att undvika kemikalier.
Denna gång testade jag att grädda kakan i en muffinsplåt för att få en mindre kaka som går att servera på ett trevligt sätt och det blev riktigt lyckat.
Smöra och bröa muffinsplåten (som ni ser på bilden testade jag även att bröa med kokos men föredrog ströbröd). Fördela kladdkakesmeten i plåten, klicka sedan ut cheesecakefyllningen och tryck ner några bitar choklad i varje form.
Grädda cirka 30 minuter eller tills stickan kommer ur lagom kladdig.
Låt kakorna svalna något, lossa försiktigt kanterna med en kniv och vänd plåten mot ett fat eller bakplåtspapper. Du har nu fint formade minikladdkakor som går att äta som de är eller med valfritt tillbehör.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar