Sockerfria bananmuffins



Idag vill jag dela med mig av detta fantastiska och sockerfria (!) muffinsrecept. Det är en supermumsig bananmuffins för när du vill minska på sockret, suktar efter en lite matigare muffin eller bara har en massa bruna bananer som du inte vet vad du ska göra av. Perfekt som mellanmål eller energipåfyllning efter träningen. Dessutom behöver du inte röra försiktigt, sikta mjölet eller pilla med känsliga ingredienser, här är det mosa och gegga ihop som gäller!

Receptet ger ungefär 9 stora muffins.
225 grader i 20min.

Ingredienser:

2 bananer (gärna övermogna)
1,5 dl fiberhavregryn
1,5 dl fullkornsdinkel (eller grahamsmjöl)
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
1 msk flytande margarin eller smör
1 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl russin
1 tsk kardemumma eller kanel

Gör såhär:

Mosa bananerna ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna.
Bland samman bananerna med de torra och blöta ingredienserna.
Grädda i nederdelen av ugnen.
Enklare än såhär blir det inte!


Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar