Krämig, fullproppad av smak och hälsosamt lyxig...det är hur jag skulle beskriva denna smoothiepop. Låt den vara "naken" eller lyxa till det och doppa den i mörk choklad och toppa med rostad kokos. Genom att rosta kokosen får den en nötigare och smakrikare, mums enligt mig!
Ingredienser:
1,5 banan
65 g krämig kokosmjölk
70 g vaniljkvarg utan tillsatt socker (alt. tjock vaniljyoghurt)
20 g kokosflingor
70 g mörk choklad
Gör såhär:
Mixa bananerna, kokosmjölken och vaniljkvargen till en jämn "smet" (du får ca 300 g "smet" vilket ger 4 st glassar i mina formar).
Fördela i glassformar (dessa är från TGR), tryck ner valfri glasspinne och frys.
När glassarna frusit är det dags att göra toppingen.
Hetta upp en torr panna och rosta koksen, håll koll och rör runt hela tiden så att de inte bränns (det går snabbt på slutet).
Hacka upp chokladen, smält 2/3 över vattenbad, ta av från plattan och rör ner den sista chokladen.
Låt chokladen svalna något, ett tips är att hälla den smälta chokladen i en kopp vilket gör det enklare att doppa glassarna.
Nu är det bara att gå loss och doppa dina smoothiepops i chokladen och sen snabbt strössla dem med de rostade kokosflingorna, chokladen stelnar snabbt på glassen därför gäller det att vara snabb för att få på kokosen. (Om kokos inte är i allas smak går det fint att använda strössel, hackade nötter eller annat som topping).
Bit in i chokladskalet och njut av glassen under, jag lovar att du inte blir besviken!
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar