Dessa söta små cupcakes gjorde jag till min brorsons 1-års kalas tidigare i år.
De innehåller flera steg men det mesta kan göras flera dagar i förväg vilket underlättar planeringen...och visst är det värt när gästerna nästan inte vill äta dem för att de är så gulliga! När de väl vågar är det värt det för kombinationen mellan härligt fylliga chokladmuffins och citrusfrosting är svårslagen.
175 grader i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Receptet ger 9 st cupcakes
Ingredienser:
Receptet ger 9 st cupcakes
Ingredienser:
Muffins
1 ägg
65 g socker
5 g vaniljsocker
35 g smör
25 g mörk choklad
30 g mjölk
100 g vetemjöl
3 g bakpulver
10 g kakao
En nypa salt
25 g mörka chokladknappar
1 ägg
65 g socker
5 g vaniljsocker
35 g smör
25 g mörk choklad
30 g mjölk
100 g vetemjöl
3 g bakpulver
10 g kakao
En nypa salt
25 g mörka chokladknappar
Frosting
Frostingen gör du genom att kombinera marängsmörkräm med lemoncurd med honung.
Gör enligt beskrivningen av marängsmörkräm och blanda i lemoncurden samt gul pastafärg i slutet, vispa ner tills dess att du är nöjd med smaken.
Gör enligt beskrivningen av marängsmörkräm och blanda i lemoncurden samt gul pastafärg i slutet, vispa ner tills dess att du är nöjd med smaken.
Dekoration
Dekorationen består av marängbin och kan självklart uteslutas (eller göras i annat material, t.ex. sugarpaste) om man vill det.
Gör såhär:
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.
Smält smöret, häll i mjölken. Hacka chokladen och vänd ner i det varma smöret och mjölken, rör om tills all choklad smält. Vänd ner detta i äggvispet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och chokladknappar.
Smält smöret, häll i mjölken. Hacka chokladen och vänd ner i det varma smöret och mjölken, rör om tills all choklad smält. Vänd ner detta i äggvispet.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt och chokladknappar.
Vänd ner de torra ingredienserna i resten.
Fördela i formar till 2/3 av formen är fylld, använd helst en muffinsplåt att få höga och stabila muffins.
Låt muffinsen svalna och spritsa sedan på smörkrämen. Dekorera med marängbin strax innan servering då de blir mjuka av att stå i kylskåp.
Fördela i formar till 2/3 av formen är fylld, använd helst en muffinsplåt att få höga och stabila muffins.
Låt muffinsen svalna och spritsa sedan på smörkrämen. Dekorera med marängbin strax innan servering då de blir mjuka av att stå i kylskåp.
Happy baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar