Tre ingredienser, minimalt med arbete och en tårta som kommer få dina gäster att häpna när de skär den första biten! Detta skulle kunna vara den absolut fräschaste sommartårtan och den är helt sockerfri (förutom fruktsocker), glutenfri och laktosfri (om du använder laktosfria mejeriprodukter). En tårta som alla kan njuta av och uppskatta, dessutom med rätt gott samvete. Jag använder minivattenmelon då den är i lagom storlek samt har små eller inga kärnor som stör tårtätandet.
Ingredienser:
1 minivattenmelon
2 dl grädde
75 g cream cheese
0,5 krm vaniljpulver
Valfria bär och frukter för garnering
Gör såhär:
Skär av toppen och botten av melonen. Skär sedan bort skalet på kanterna och trimma så att du får en bra form på din "tårta".
Ta bort den värsta fukten genom att dabba melonen med kaffefilter (använder du kaffefilter undviker du risken att få ludd från hushållspappret), låt sedan melonen stå och torka något.
Vispa grädden mellanhårt. Lägg till cream cheese och vaniljpulver och vispa sedan tills du har en lagom bredbar konsistens på din färskostgrädde.
Fördela färskostgrädden över melonen så att den täcks (blir det över kan du servera det i en skål bredvid för den som vill ha mer). Dekorera med bär och frukt. Servera direkt så att grädden inte smälter.
Tips!
Med hjälp av stansar eller pepparkaksformar kan du trycka ut fina dekorationer från dina favoritfrukter. Bara att skiva frukten i lite tjockare skivor, trycka ut formen och låta fantasin flöda.
Happy baking!
Kul, och god, idé! !!
SvaraRadera