Smoothiepop med ananas och mynta

Snart hoppas jag sommaren slår till på riktigt och när dagarna blir varmare behöver man glass! Att göra egen glass är väldigt enkelt och du vet precis vad som är i den. Min hang-up denna sommar kommer att vara vad jag kallar smoothiepops; smoothie i glassform! Här kommer den första varianten men håll koll för det kommer definitivt fler under sommarens gång.


Receptet ger ungefär 360 g glass vilket räckte till 9 glassar i min form
Ingredienser:
300 g ananas
50 g krämig kokosmjölk
7 g färsk mynta (fyra ordentliga kvistar)
1 lime


Gör såhär:
Skiva ananasen, pressa juicen ur limen och dra myntabladen från kvistarna. Mixa allt slätt tillsammans med kokosmjölken. Om du är känslig mot syrlighet räcker det med saften från en halv lime, jag tycker dock om lime och den fräschör limesaften tillför denna smoothiepop.

Fyll glassformarna (har du inte glassformar går det lika bra med små engångsglas) och stick ner en pinne (jag använde papperssugrör klippta i hälften) och frys. Om du vill piffa upp smoothiepopsen kan du även trycka ner några tunt skivade ananasbitar i formen.

Om glassarna är svåra att få ur formen spola lite varmt vatten på formen så lossnar glassen på ett kick och du kan ta med den ut i solen.



Happy baking!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar